Tehnologija

Home Tehnologija

Tehnični izraz za to je direktna segmentalna multifrekvenčna bioelektrična impedančna analiza (Direct Segmental Multi-frequency Bioelectrical Impedance Analysis ali DSM-BIA). InBody ločeno izmeri impedanco (upor izmeničnih električnih tokov) trupa, rok in nog našega telesa. Ta nov merilni koncept meri upor križanja dveh tokov in združi vrednosti rok, nog in trupa.

Tehnologija, ki so jo pri podjetju InBody razvili in patentirali po vsem svetu, pomeni veliko razliko pri natančnosti rezultatov vaših meritev.
Druge manj tehnološko razvite naprave pri meritvah upoštevajo celotno telo kot en sam cilinder, ki zajema eno impedančno vrednost za roke, noge in trup.

Človeško telo je sestavljeno iz petih cilindrov: roke, noge in trup. S tehnologijo InBody lahko neposredno izmerimo impedanco trupa. V trupu se nahajajo številni interni organi, njegove metabolne lastnosti pa se razlikujejo od tistih rok in nog. Zato je izjemno pomembno, da se meritev trupa opravi natančno in neposredno, pa čeprav je to zelo težko, saj je v primerjavi z rokami in nogami upor v trupu zelo nizek.

DSM - BIA tehnologija
Inovacije BIA tehnologije
InBody analiza telesne sestave
Empirične ocene so vrednosti, ki jih pridobimo z opazovanjem. Ti podatki so uporabni pri merjenju tipičnih telesnih tipov. Toda kaj se zgodi, če ne ustrezate takšnemu tipu. To velja za večino ljudi. Zahvaljujoč ločenim meritvam trupa, rok in nog bodo vaši InBody rezultati natančni ne glede na starost, spol, raso in telesni tip.

Nadzorovanje poti visokofrekvenčnih valov je zelo težko. To tehnično znanje je specifična posebnost naprav InBody in je rezultat večletnih izkušenj na tem področju.

Električni tok ima drugačno prebojno silo glede na frekvenco. Nizke frekvence potujejo po toku tekočine zunanje površine in niso sposobne prebiti celične stene, lahko pa zato pomagajo izmeriti zunajcelično tekočino. Višje frekvence omogočajo merjenje tekočine znotraj celice, saj lahko prebijejo celično steno. Z uporabo raznolikih setov frekvenc lahko InBody natančno izmeri količino tekočine znotraj in zunaj celic in to ločeno.

Z uporabo večih različnih frekvenc zagotovimo tudi več informacij o telesni sestavi, saj pridobimo več upornih vrednosti. Delovanje merilnika telesne sestave InBody770 temelji na šestih različnih frekvencah, ki merijo posamezni segment in tako skupaj zagotavljajo 30 ločenih impedančnih vrednosti, kar omogoča natančne informacije o telesni sestavi.

Pri meritvah impedance z elektrodami zmeraj prihaja do stičnega upora. Za natančne meritve upora v telesu je pomembno, da je stični upor pod nadzorom.

Merilniki InBody uporabljajo edinstveno metodo namestitve elektrod. 8-točkovna taktilna metoda ločuje začetno točko toka in napetosti. Tako se meritev zmeraj prične na določeni točki v zapestjih in gležnjih. To zagotavlja visoko ponovljivost rezultatov in pravilno telesno impedančno merjenje, saj je vpliv stičnega upora s kožo izločen.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni!