Perferendis rendae fugia rchite beatae repderit vitae recaae debitis ae facere quidem animi placeat mentur at vltib uod numm partur libero tum.

Tehnologija

Home Tehnologija
Kako delujejo InBody merilniki telesne sestave?

InBody ločeno izmeri posamezne dele vašega telesa in ne celo telo naenkrat.

Tehnični izraz za to je direktna segmentalna multifrekvenčna bioelektrična impedančna analiza (Direct Segmental Multi-frequency Bioelectrical Impedance Analysis ali DSM-BIA). InBody ločeno izmeri impedanco (upor izmeničnih električnih tokov) trupa, rok in nog našega telesa. Ta nov merilni koncept meri upor križanja dveh tokov in združi vrednosti rok, nog in trupa. Tehnologija, ki so jo pri podjetju InBody razvili in patentirali po vsem svetu, pomeni veliko razliko pri natančnosti rezultatov vaših meritev. Druge manj tehnološko razvite naprave pri meritvah upoštevajo celotno telo kot en sam cilinder, ki zajema eno impedančno vrednost za roke, noge in trup.
Natančna meritev impedance trupa = natančnost

Model 5 cilindrov

InBody ločeno izmeri posamezne dele vašega telesa in ne celo telo naenkrat.

Tehnični izraz za to je direktna segmentalna multifrekvenčna bioelektrična impedančna analiza (Direct Segmental Multi-frequency Bioelectrical Impedance Analysis ali DSM-BIA). InBody ločeno izmeri impedanco (upor izmeničnih električnih tokov) trupa, rok in nog našega telesa. Ta nov merilni koncept meri upor križanja dveh tokov in združi vrednosti rok, nog in trupa.

Tehnologija, ki so jo pri podjetju InBody razvili in patentirali po vsem svetu, pomeni veliko razliko pri natančnosti rezultatov vaših meritev.
Druge manj tehnološko razvite naprave pri meritvah upoštevajo celotno telo kot en sam cilinder, ki zajema eno impedančno vrednost za roke, noge in trup.

Človeško telo je sestavljeno iz petih cilindrov: roke, noge in trup. S tehnologijo InBody lahko neposredno izmerimo impedanco trupa. V trupu se nahajajo številni interni organi, njegove metabolne lastnosti pa se razlikujejo od tistih rok in nog. Zato je izjemno pomembno, da se meritev trupa opravi natančno in neposredno, pa čeprav je to zelo težko, saj je v primerjavi z rokami in nogami upor v trupu zelo nizek.

DSM - BIA tehnologija
Inovacije BIA tehnologije
InBody analiza telesne sestave
Resnična telesna oblika in razmerja

Izključitev empiričnih ocen

InBody ločeno izmeri posamezne dele vašega telesa in ne celo telo naenkrat.
Empirične ocene so vrednosti, ki jih pridobimo z opazovanjem. Ti podatki so uporabni pri merjenju tipičnih telesnih tipov. Toda kaj se zgodi, če ne ustrezate takšnemu tipu. To velja za večino ljudi. Zahvaljujoč ločenim meritvam trupa, rok in nog bodo vaši InBody rezultati natančni ne glede na starost, spol, raso in telesni tip.
InBody uporablja pri meritvah več frekvenc

Multifrekvenčne meritve

InBody ločeno izmeri posamezne dele vašega telesa in ne celo telo naenkrat.

Nadzorovanje poti visokofrekvenčnih valov je zelo težko. To tehnično znanje je specifična posebnost naprav InBody in je rezultat večletnih izkušenj na tem področju.

Električni tok ima drugačno prebojno silo glede na frekvenco. Nizke frekvence potujejo po toku tekočine zunanje površine in niso sposobne prebiti celične stene, lahko pa zato pomagajo izmeriti zunajcelično tekočino. Višje frekvence omogočajo merjenje tekočine znotraj celice, saj lahko prebijejo celično steno. Z uporabo raznolikih setov frekvenc lahko InBody natančno izmeri količino tekočine znotraj in zunaj celic in to ločeno.

Z uporabo večih različnih frekvenc zagotovimo tudi več informacij o telesni sestavi, saj pridobimo več upornih vrednosti. Delovanje merilnika telesne sestave InBody770 temelji na šestih različnih frekvencah, ki merijo posamezni segment in tako skupaj zagotavljajo 30 ločenih impedančnih vrednosti, kar omogoča natančne informacije o telesni sestavi.

Ponovljivost rezultatov

8-točkovni sistem

InBody ločeno izmeri posamezne dele vašega telesa in ne celo telo naenkrat.

Pri meritvah impedance z elektrodami zmeraj prihaja do stičnega upora. Za natančne meritve upora v telesu je pomembno, da je stični upor pod nadzorom.

Merilniki InBody uporabljajo edinstveno metodo namestitve elektrod. 8-točkovna taktilna metoda ločuje začetno točko toka in napetosti. Tako se meritev zmeraj prične na določeni točki v zapestjih in gležnjih. To zagotavlja visoko ponovljivost rezultatov in pravilno telesno impedančno merjenje, saj je vpliv stičnega upora s kožo izločen.

Certifikati kakovosti

InBody izdelki

Dolgoletna tradicija InBody izdelkov je podkrepljena s certifikati kakovosti

MEDDEV

MEDDEV 2.12-1 - Guidelines on a medical device vigilance system

ISO 14971:2012

Application of risk management to medical devices

ISO9001

ISO 9001:2008 Quality systems

ISO 13485

ISO 13485:2003 Medical devices (EN ISO 13485:2012)

CMDCAS

Canadian Medical Devices Conformity Assessment System

FDA

93/42/EEC of 14 June 1993 concerning medical devices as amended by directive 2007/47/EC

Council Directives

ISO 13485:2003 Medical devices (EN ISO 13485:2012)

Council Directive 2009/23

Non-automatic Weighing Instruments Council Directive 2009/23/EC

ISO 10993-10

ISO 10993-10 Biological evaluation of medical devices

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni!